Особенности распределения вихревых токов в полом перфорированном роторе полифункционального электромеханического преобразователя - Заблодский, Н.Н.; Грицюк, В.Ю.; Кулдыркаев, И.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Отримано закони просторового розподілу щільності струму у порожнистому перфорованому роторі у вигляді картин і залежностей. Встановлено залежності активного хвильового опору від ковзання для порожнистого гладкого і перфорованого ротора при різних значеннях конструктивних параметрів. Запропоновано вираз для визначення активного хвильового опору порожнистого перфорованого ротора.