Конструювання та верифікація програм на основі специфікацій у композиційно-номінативній мові CNLS - Безверха, М.А.; Процик, П.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Ця робота продовжує цикл попередніх досліджень, головною метою яких було створення ефективних мов, підходів та програмних засобів розробки якісних програмних систем з використанням формальних методів. На основі побудованих раніше мов специфікації, програмування та математичного апарата представляються практичні підходи автоматизованої побудови та верифікації програм на основі специфікацій. Зокрема, методи перетворення специфікацій у код програми, використання спеціальних засобів мови для автоматичного створення тестових прикладів та можливостей мови по застосуванню методів верифікації під час виконання.