Стабільність та монотонність програм щодо структурних трансформацій даних - Нікітченко, М.С.; Іванов, Є.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглядається проблема поведінки програм щодо структурних трансформацій вхідних даних. Проведено уточнення проблеми та її формалізацію в рамках композиційно-номінативного підходу. Досліджено введені поняття та побудовано мову програм, які мають стабільну та монотонну поведінку при зміні структури вхідних даних.