Нанесені на активне вугілля Pd- і Pd, Au-каталізатори в реакціях окиснення водню та монооксиду вуглецю - Герасимюк, І.П.; Зажигалов, В.О.; Лапко, В.Ф.; Лисенко, А.О.; Тарасенко, Ю.О. (Поверхность, 2004)
Методом відновної сорбції синтезовано нанесені на активне вугілля каталітично активні фази на основі Pd та Pd-Au. Вивчено іхні фізико-хімічні властивості та каталітична активність в реакціях окиснення Н₂ та СО.