Дослідження сорбції нафтопродуктів вуглецевими матеріалами на основі рослинної сировини - Кравченко, О.В.; Швець, Д.І. (Поверхность, 2004)
Досліджено вплив умов карбонізації рослинної сировини на структурно-сорбційні характеристики одержуваних сорбентів. Шляхом низькотемпературної термообробки створено вуглецеві матеріали з підвищеною здатністю до нафтопоглинання.