Fe-Co-Cu-оксидні каталізатори в реакції окиснення СО - Яцимирський, В.К.; Іщенко, О.В.; Гайдай, С.В. (Поверхность, 2004)
Вивчено фізико-хімічні властивості і каталітичну активність Fe–Co–Cu-оксидних каталізаторів у реакції окиснення СО. Показано, що високій каталітичній активності цих матеріалів сприяє утворення структури Cu₂(OH)₃NO₃, поєднаної з гематитом, та наявність на поверхні ОН–груп. Для найбільш активного зразка при 170⁰C спостерігалося одночасне виділення атомарного кисню, молекул O2, H₂O та CO₂.