E-ditorial – віртуалізація роботи редакційної колегії фахового періодичного видання - Даревич, Р.Р.; Досин, Д.Г.; Литвин, В.В.; Мриглод, O.І.; Шкутяк, Н.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглядається архітектура віртуальної самокерованої редакційної колегії фахового періодичного видання як системи штучного інтелекту, яка містить методи і засоби автоматичної підготовки до електронного друку поданих статей. Запропоновано для знаходження найближчого за тематикою рецензента використовувати метрику між концептуальними графами – моделями поданих до друку статей. Для цього вводиться поняття центру семантичної ваги концептуального графа, а відстань від сфери компетентності рецензента до статті визначається як відстань між їх центрами семантичної ваги відповідних концептуальних графів.