Проблемы высших гармоник в сетях промышленных предприятий - Шклярский, Я.Э.; Скамьин, А.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
У статті запропонована структура системи компенсації реактивної потужності при наявності вищих гармонік, що виникають як з боку зовнішнього джерела щодо вводу підприємства, так і з боку самого підприємства. Ефективність застосування методики вибору параметрів системи компенсації реактивної потужності за наявності гармонійних викривлень в напрузі і струмі підтверджується експериментальними дослідженнями на промисловому підприємстві.