Оптимизация нагрузочных режимов регулируемого асинхронного электропривода - Канов, Л.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Запропонована чисельна процедура вибору оптимальної частоти і величини живлячої синусоїдальної напруги асинхронного двигуна для заданих значень швидкості обертання і моменту навантаження з метою забезпечення мінімальних втрат потужності.