Технологія моделювання на основі нечітких байєсівських мереж довіри - Парасюк, І.М.; Костукевич, Ф.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Представлені основні компоненти інформаційної технології індуктивного моделювання причинно-наслідкових зв’язків в умовах невизначеності на основі нечітких байєсівських мереж довіри. Технологія побудована на основі органічного поєднання методів теорії мереж довіри та теорії нечітких множин. Представлені компоненти реалізують повний цикл імовірнісного оцінювання та прогнозування станів досліджуваних систем в умовах невизначеності, а також візуалізацію отриманих результатів.