Критерии оценки степени старения силовых кабелей с бумажно-пропитанной изоляцией - Беспрозванных, А.В.; Москвитин, Е.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Встановлено кореляційний зв’язок між параметрами, що характеризують механічне та теплове старіння паперово-просоченої ізоляції силових кабелів середньої напруги. На основі лінійного та експоненціального регресійного аналізу при довірчій вірогідності 0,95 встановлено критичні значення тангенсу кута діелектричних втрат фазної та поясної ізоляції, що відповідають вичерпанню ресурсу кабелів.