Влияние напряженности электрического поля на разрушение поверхностного слоя изоляционной конструкции - Гонтарь, Ю.Г.; Лавинский, Д.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Представлені результати теоретичних і експериментальних досліджень процесів руйнування поверхневого шару електричної ізоляції при впливі імпульсами грозової перенапруги, показано їх вплив на ресурс ізоляційної конструкції, розглянуто причини появи водних триїнгів у поверхневих шарах полімерної ізоляції.