Формалізоване проектування та синтез паралельної програми побудови діаграми Вороного - Березовський, К.А.; Дорошенко, А.Ю.; Яценко, О.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розроблено високорівневі специфікації алгоритмів побудови діаграми Вороного у системах алгоритмічних алгебр. Виконано генерацію відповідного програмного коду цільовою мовою програмування із використанням розробленого інтегрованого інструментарію проектування та синтезу програм. Алгоритми подано у природно-лінгвістичній формі, особливостями якої є простота в навчанні та використанні, а також незалежність від мови програмування.