Розклад порошків YНх в умовах ступінчатого нагрівання в повітрі - Гарбуз, В.В.; Петрова, В.А.; Яковлев, О.В.; Нужда, С.В.; Кузьменко, Л.Н.; Морозов, І.А.; Курочкін, В.Д.; Скороход, В.В.; Солонін, Ю.М. (Поверхность, 2008)
За допомогою ступінчатого нагрівання на повітрі (293 – 1073 К), а також у потоці гелію “in situ” (293 – 2000 К), кількісної окисно-відновної екстракції, газової хроматографії та кулонометрії C, H, N, O вивчено розклад нанорозмірних порошків YH₂,₄₈ та YH₂,₂₅ , поверхня яких пройшла Не – термічну обробку (Не)ТО. Порошок YH₂,₂₅ (Не)ТО визначається більш високою термічною стійкістю, що наближається до компактних зразків YHх.