Проекція автора в жіночому письмі, або Інтерпретація не-дитячої (не)казки "Метелик" Лесі Українки - Жаркова, Р. (Слово і Час, 2013)
Стаття присвячена аналізові проекції авторського “я” в жіночому письмі, зокрема у творі Лесі Українки “Метелик”. Пропонується інтерпретація важливих із погляду автобіографізму моментів життя письменниці, поданих символічно. Розглянуто проблему жанрового визначення твору, його рецепції, знайдено альтернативне пояснення його основних ідей та їх впливу на формування особистісних і творчих самоідентифікацій.