Типологія родинного прокляття та помсти в романі "Зачаровані музиканти" Галини Пагутяк - Букіна, Н. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджується специфіка готичного роману, його модифікація в сучасній прозі шляхом здійснення типологічних зіставлень творів Галини Пагутяк (“Зачаровані музиканти”) і Горація Волпола (“Замок Отранто”).