Кіберакмеологічна концепція та принципи проектування програмно-технологічних систем - Антонов, В.М.; Антонова-Рафі, Ю.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглядаються питання теорії і практики кіберакмеологічного та кібербіхевіористичного підходу до управління високо-продуктивними когнітологічними автоматизованими робочими місцями (АРМ), який полягає в широкому використанні комп‟ютерних інформаційних технологій у процесі прийняття управлінських рішень на принципах синергетичного, акмеологічного й креативного управління. Розроблена концепція, принципи та вимоги до побудови АРМ з метою їх проектування на основі відповідної технології.