Формально-логічний підхід до побудови систем аналізу знань в різних предметних областях - Палагін, О.В.; Кривий, С.Л.; Бібіков, Д.C.; Величко, В.Ю.; Марков, К.; Іванова, К.; Мітов, І. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Запропоновано формальну постановку задачі добування знань з природномовних об'єктів. Для маніпуляції, аналізу та трансформації текстів введено поняття алгебраїчної системи спискових структур. Для представлення та зберігання семантичних мереж запропоновано використовувати реалізацію багатовимірного методу доступу в інструментальному комплексі ArM32.