Общие вопросы обеспечения электромагнитной совместимости силовых кабельных линий, их пропускная способность и способы конструктивного исполнения экранов - Костюков, И.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Зроблений огляд робіт, в яких досліджуються шляхи зменшення магнітних полів силових кабельних ліній, стосовно кабелів з ізоляцією із зшитого поліетилену. Аналізуються різні аспекти впливу конструктивного виконання екранів однофазних силових кабелів на тепловий режим трьохфазної кабельної лінії, розглянуті питання електромагнітної сумісності силових кабелів.