Розробка онтологічних терміносистем інформаційних ресурсів інтернет та їх когнітивних моделей у наукових дослідженнях - Рогушина, Ю.В.; Гладун, А.Я.; Штонда, В.Н. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Сьогодні багато інтелектуальних Веб-застосунків потребують використання розподілених баз знань, формалізованих у вигляді онтологій та тезаурусів. Тому важливо створити не тільки методики, певні застосовні евристичні правила, за якими потрібно створювати описи понять в онтологіях та тезаурусах. Це дозволить підвищити якість онтологій, що створюються, та забезпечити їх більшу інтероперабельність. Щоб коректно визначати відношення між різними термінами тезаурусу, пропонується використовувати основи мереологічного підходу для більш чіткого вибору відношень типу “частина-ціле”.