Рекурсивні запити в SQL-подібних мовах: приклади, змістова і формальна семантика - Буй, Д.Б.; Поляков, С.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглянутий метод моделювання ієрархічних структур даних у вигляді списків суміжності. Наведені приклади таких списків та їх типи. Розглянуті методи побудови навігаційних запитів до ієрархічних структур даних, у тому числі за допомогою загальних табличних виразів у їх рекурсивній формі. Наведені приклади таких запитів. Задана формальна семантика рекурсивних загальних табличних виразів CTE.