Воздушные разрядники атмосферного давления для работы в режиме с высокой частотой коммутации - Евдошенко, Л.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Наведено результати досліджень двох конструкцій малогабаритних багатопроміжкових розрядників у режимі з високою частотою комутації. Експериментально визначені величина поодиноких розрядних проміжків в них, що дорівнює 0,3 мм, та максимальна частота комутації, що складає 27000 розрядів за секунду при довготривалій стійкій роботі розрядників. Показано, що загострення фронту імпульсів дозволяє в 1,3–1,8 рази збільшити робочу напруженість електричного поля в реакторі з імпульсним коронним розрядом.