Вимірювання адаптованості електронного навчального курсу - Любченко, В.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
У роботі визначено, яким чином електронні курси можуть бути задіяні в механізмах адаптації систем електронного навчання, і як кількісно виміряти здатність до адаптації електронного навчального курсу на основі його моделі предметної області. Визначені критерії виправданості проекту або задачі адаптації для заданої моделі предметної області навчального курсу.