Україноцентричність героїв Михайла Слабошпицького як основа самореалізації - Черниш, А. (Слово і Час, 2013)
У статті на матеріалі художньо-документальних книжок М. Слабошпицького “Українець, який відмовився бути бідним (Петро Яцик)”, “Українські меценати”, “Не загублена українська людина (55 портретів з української діаспори)”, “25 поетів української діаспори” досліджено риси україноцентричності героїв та виявлено особливості формування українодискурсу в інокультурі.