Портретні пошуки у спогадах Юрія Шевельова - Галич, А. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто елементи портретування в мемуарах Юрія Шевельова. Автор наголошує, що важливими елементами його портретів є деталі – поза, жест, хода, костюм тощо. Портретні пошуки Ю. Шевельова засвідчують його велике бажання якомога точніше відтворити власне бачення реальної історичної особи, угадати її характер, розкрити соціальні й психологічні компоненти портретної характеристики персонажа.