Задатчик інтенсивності для пристрою плавного пуску електродвигуна заглибного насоса - Лобов, В.Й.; Лобова, К.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2016)
Розглядається задача побудови задатчика інтенсивності для формування зміни кута відкривання тиристорів регулятора напруги. Це дозволяє змінювати по складній траєкторії напругу живлення на статорі електродвигуна заглибного насосу, забезпечуючи цим потрібний час плавного прискорення обертання ротора. Для реалізації задатчика інтенсивності апаратними засобами автоматизації надано блок-схему, а програмним шляхом – математичні вирази.