Реверсивные тиристорные преобразователи бесконтактных синхронных компенсаторов - Галиновский, А.М.; Дубчак, Е.М.; Ленская, Е.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Приведений аналіз роботи моделей трифазно-однофазних обертових реверсивних тиристорних перетворювачів безконтактних синхронних компенсаторів у системі схемотехнічного моделювання. Показано, що при комбінованому способі управління зустрічно включеними тиристорами можливі короткі замикання якірних обмоток збудників як при упереджуючому, так і при відстаючому куті управління тиристорами. Це необхідно враховувати при розробці систем збудження безконтактних компенсаторів.