Вплив хімічного складу на мікроструктуру та діелектричні властивості систем Ba3Co1+xNb2O9 та Ba3+3xCoNb2O9 зі структурою перовскіту - Крамаренко, О.В.; Овчар, О.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Досліджено процес утворення барій кобальт ніобату зі структурою перовскіту, розглянуто можливі шляхи оптимізації умов твердофазного синтезу. Вивчено фазовий склад нестехіометричних систем Ba3Co1+xNb2O9 та Ba3+3xCoNb2O та визначено вплив додаткових фаз на мікроструктуру та електрофізичні властивості. Встановлено, що в сполуках при x = –0.07—0 формується фаза Ba5Nb4O15 і значення добротності підвищується. У системі Ba3Co1+xNb2O9 при x < 0 виявлена присутність фази зі структурою тетрагональної вольфрамової бронзи Ba6CoNb9O30, при якій добротність різко знижується.