Структура та магнітні властивості нанокомпозитів магнетит/діоксид кремнію - Семко, Л.С.; Горбик, П.П.; Абрамов, М.В.; Сіренко, О.Г.; Дубровін, І. В.; Оранська, О.І. (Поверхность, 2008)
Одержано магнітокеровані нанокомпозити на основі магнетиту, модифікованого діоксидом кремнію (при використанні прекурсора тетраметоксисилану). Визначені їх густина, структура та магнітні властивості. Встановлено, що із зростанням маси поверхневого шару SiO₂ в нанокомпозитах від 0 до 0,5 г на 1 г магнетиту відбувається зменшення густини від 4654,8 кг/м³ (для магнетиту) до 2207,8 кг/м³, та значень питомої намагніченості насичення, а також немонотонна зміна коерцитивної сили