Українське порівняльне літературознавство 1920-х років: між реліктами позитивістських уявлень і типологією - Грицик, Л. (Слово і Час, 2013)
У статті на основі праць О.Колесси, П.Филиповича, А.Кримського простежено основні тенденції розвитку порівняльного літературознавства 1920-х рр.