Одержання та властивості нанокомпозитів на основі термопластичних полімерів, наповнених вуглецевими нанотрубками (огляд) - Гаврилюк, Н.А.; Приходько, Г.П.; Картель, М.Т. (Поверхность, 2014)
Огляд присвячено досягненням в області створення нанокомпозитів на основі термопластичних полімерів, наповнених вуглецевими нанотрубками. Узагальнено основні методи їх одержання. Описані фізико-хімічні властивості та вплив таких факторів, як чистота, дисперсність та стан поверхні нанонаповнювача. Огляд охоплює фундаментальні та прикладні дослідження і можливі напрямки подальшого вивчення нанокомпозитів з високими технологічними та експлуатаційними властивостями з метою підвищення ефективності використання вуглецевих нанотрубок в складі полімерних композитних матеріалів.