В- та Gd-вмісні наноматеріали і нанокомпозити для нейтронзахопної терапії - Пилипчук, Є.В.; Горбик, П.П. (Поверхность, 2014)
Проаналізовано сучасний стан розробки новітніх засобів для нейтронзахопної терапії. Наведено приклади засобів молекулярної форми на основі порфіразинів та фталоціанінів, які одночасно містять бор та гадоліній. Показано можливості створення Gd-вмісних нанокомпозитів на основі біополімерів, дендримерів, ліпосом, білків та наночастинок.