Розробка методик визначення антиоксидантної активності препаратів на основі лікарських рослин - Ліпковська, Н.О.; Барвінченко, В.М.; Туров, В.В.; Картель, М.Т. (Поверхность, 2014)
Розроблена і оптимізована методика спектрофотометричного визначення сумарного вмісту природних поліфенолів-антиоксидантів за допомогою комплексу тетрабензо- [b,f,j,n][1,5,9,13]тетраазациклогексадецинкупрум(II) нітрату з використанням кавової кислоти та кверцетину як речовин-стандартів. За результатами апробації даної методики при аналізі дієтичної добавки бальзасил показана перспективність проведення оцінки якості та стандартизації препаратів на основі лікарської рослинної сировини за важливим фармакологічним показником – антиоксидантною активністю.