Ультраструктурні зміни в нервах ясен у щурів зі спонтанною артеріальною гіпертензією та їх модифікації в умовах застосування фармакотерапії - Черкасова, О.В. (Нейрофизиология, 2013)
У щурів лінії SHR з вираженою артеріальною гіпертензією досліджували ультраструктурні зміни в нервових елементах ясен, а також модифікації таких змін у групах тварин з фармакологічною корекцією гіпертензії за допомогою біпрололу, тіотриазоліну та кверцетину. У тварин з підвищеним артеріальним тиском виявлені значні ультраструктурні розлади в мієлінізованих нервових волокнах та інтенсивні апоптотичні зміни нейролемоцитів. У цій ситуації застосований з лікувальною метою тіотриазолін продемонстрував істотну інгібіторну дію щодо апоптозу та нейропротекторні властивості.