Два типи епілептиформної активності, індукованої у щурів повторними введеннями пікротоксину в субконвульсивних дозах - Денисенко, О.В.; Шандра, О.А. (Нейрофизиология, 2015)
Судомну активність у щурів індукували за допомогою пікротоксину, який протягом 4 год уводили внутрішньоочеревинно кожні 30 хв у субконвульсивних дозах (0,9 мг/кг за першої ін'єкції та 0,7 мг/кг - за наступних). Викликану такими впливами епілептиформну активність (ЕфА) можна було розподілити на 2 типи - з розвитком тільки пік-хвильових (П-Х-) комплексів (68,4 %) та регулярну кортикальну пікову активність, до якої додавалася генерація лише окремих нетривалих П-Х-розрядів (31,6 %). У тварин з ЕфА першого типу спостерігався поетапний розвиток клонічних судом різної інтенсивності. У частини щурів цієї групи після останньої (дев'ятої) ін'єкції пікротоксину відзначалися тяжкі клоніко-тонічні судоми. У тварин з ЕфА другого типу П-Х-розряди після останніх ін'єкцій пікротоксину мали меншу тривалість, ніж у щурів без генерації коркових піків, і супроводжувалися клонічними судомами меншої інтенсивності.