Перерозподіл білків клітинної адгезії в головному мозку та особливості поведінкових реакцій щурів при розвитку хронічного панкреатиту - Макарчук, В.А.; Ушакова, Г.О. (Нейрофизиология, 2014)
Показано, що в умовах розвитку експериментального хронічного панкреатиту в мозочку та таламусі щурів відбуваються зміни концентрацій розчинної та мембранної форм нейронної молекули клітинної адгезії (NCAM), що супроводжується зниженням локомоторної та орієнтувально-пізнавальної активності тварин і розвитком стану стресу.