Ще раз про патентну інформацію в контексті сьогоднішнього дня - Кочеткова, А.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Окреслено шляхи забезпечення доступу широкого кола користувачів України до патентної інформації (в першу чергу національної) зокрема: безоплатне поточне комплектування патентних фондів офіційними виданнями Державного департаменту інтелектуальної власності на паперових та електронних носіях; створення спеціалізованих баз даних, інформаційно-довідкових систем; забезпечення доступу до них через Інтернет. Наведена інформація про один із найважливіших елементів довідково пошукового апарату до патентних фондів — радикально реформовану 8-у редакцію Міжнародної патентної класифікації та специфіку її запровадження в Україні. Надано огляд заходів, що сприяють доступу користувачів різних категорій до безоплатних зарубіжних патентно інформаційних Інтернет ресурсів.