Роль центральних моноамінергічних систем у формуванні різних типів агресивності у щурів - Попова, Л.Д.; Васильєва, І.М. (Нейрофизиология, 2014)
Досліджено вміст норадреналіну, дофаміну та серотоніну у фронтальній корі та гіпокампі щурів з домінантним, урівноваженим та субмісивним типами поведінки. Вміст серотоніну в субмісивних самців був значно нижчим, ніж в урівноважених та домінантних. Вміст норадреналіну був зменшеним у домінантних та підвищеним у субмісивних особин порівняно з аналогічним показником в урівноважених щурів. Вміст дофаміну у фронтальній корі був меншим як у субмісивних, так і в домінантних щурів, а в гіпокампі – тільки у субмісивних самців порівняно з таким в урівноважених