Організація промислового виготовлення препарату Флокалін – нового вітчизняного міотропного спазмолітіка і кардіопротектора - Мойбенко, О.О.; Струтинський, Р.Б.; Ягупольський, Л.М.; Мохорт, М.А.; Шаламай, А.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розроблена технологічна високорентабельна схема синтезу нового вітчизняного кардіопротекторного препарату Флокалін, придатна для впровадження в промислове виробництво. Вироблена нова лікарська форма препарату — таблетка. Показано, що новий Флокалін має виражені кардіопротекторні властивості та зменшує розмір інфарту міокарда порівняно з контрольними даними на 34 %. Одним із механізмів кардіопротекції при експериментальній гострій ішемії/реперфузії може бути зростання пропорції активності cNOS/ iNOS.