Адсорбція катіонів Zn²⁺, Cd²⁺ та Pb²⁺ нанокомпозитами на основі Fe₃O₄ - Кусяк, А.П.; Петрановська, А.Л.; Горбик, П.П. (Поверхность, 2015)
Досліджено адсорбційну здатність магнетиту та композитів складу Fe₃O₄/SiO₂, Fe₃O₄/TiO₂ і Fe₃O₄/Al₂O₃ щодо катіонів Zn²⁺, Cd²⁺ та Pb²⁺. Вивчено ізотерми, кінетику та селективність адсорбції катіонів металів на поверхні синтезованих композитів. Показано вплив хімічного модифікування поверхні магнетиту на адсорбційні властивості.