Мікробні амперометричні сенсори для детектування етанолу та глюкози - Каленюк, Г.О.; Тарасенко, Ю.О.; Геращенко, І.І. (Поверхность, 2015)
Експериментально підтверджено доцільність використання бактерій роду Gluconobacter у біосенсорах для визначення органічних субстратів. Досліджено закономірності електрокаталітичного окиснення етанолу та глюкози іммобілізованими на вуглецевих матеріалах клітинами G. oxydans у присутності медіаторів електронного переносу та проведено оцінку функціональних характеристик створених моделей біосенсорів.