Структура та енергетика утворення багатократно протонованих молекулярних іонів акридинового жовтого: квантовохімічні розрахунки - Дем’яненко, Є.М.; Гребенюк, А.Г.; Лобанов, В.В.; Габович, В.О.; Покровський, В.О.; Терець, М.І. (Поверхность, 2016)
Методом теорії функціонала густини з функціоналом В3LYP, базисним набором 6‑31G(d,p) встановлені можливі структури протонованих іонів, які утворюються внаслідок лазерного опромінення молекул акридиного жовтого, адсорбованих на поверхні терморозширеного графіту в умовах мас-спектрометричного експерименту. Розраховано рівноважну будову цих іонів, енергію їх утворення при протонуванні відповідних молекул чи радикалів, послідовність та термодинамічні параметри перетворення молекул акридинового жовтого.