Кріожелювання і отримання кріогелів та кріонаноксидів – огляд останніх досягнень та перспективи - Ремез, О.С. (Поверхность, 2016)
Проаналізовано проблеми синтезу та властивості кріогелів і нанокомпозитів на їх основі. Показано основні закономірності формування кріогелів, впливу на їх властивості природи вихідних матеріалів, температури та швидкості заморожування, а також кількості циклів заморожування−відтаювання. Наведено приклади синтезу кріогелів та можливих шляхів їх застосування. Висвітлено деякі особливості формування кріонанооксидів та вплив високого тиску на їх текстурні характеристики.