Адсорбція аденінових нуклеотидів на поверхні нанокристалічного діоксиду церію - Власова, Н.М.; Маркітан, О.В. (Поверхность, 2017)
Досліджено адсорбцію аденінових нуклеотидів, що відрізняються довжиною фосфатного ланцюга, з водних розчинів на поверхні нанокристалічного діоксиду церію. Залежності адсорбції від рН та іонної сили інтерпретовані в рамках теорії комплексоутворення на поверхні. Кількісні параметри адсорбції – константи рівноваги реакцій утворення зовнішньосферних електростатичних комплексів розраховані з використанням базової моделі Штерна для подвійного електричного шару.