Роботизована система неруйнівного вихрострумового контролю виробів зі складною геометрією - Долиненко, В.В.; Скуба, Т.Г.; Куц, Ю.В.; Галаган, Р.М.; Шаповалов, Є.В.; Коляда, В.О.; Карпинский, В.В. (Автоматическая сварка, 2017)
Виконано аналіз сучасного стану розробки автоматизованих та автоматичних систем вихрострумового неруйнівного контролю виробів зі складною геометрією. Показано необхідність створення адаптивних роботизованих систем, в яких оператор безпосередньо не задіяний в процесі виконання контролю. Виконано обґрунтування необхідності впровадження нової ефективної методології оброблення сигналів вихрових струмів, в якій використовується теорія дискретного перетворення Гільберта у поєднанні із методами теорії статистичної обробки сигналів. Запропоновано структурну схему роботизованого комплексу автоматичного контролю, що складається з промислового робота-маніпулятора, координатного столу з декількома ступенями свободи та пристроєм фіксації об’єкту контролю, автоматизованої станції з набором вихрострумових перетворювачів різних типів, блоку датчиків технічного зору, персонального комп’ютера та електронного блоку управління і оброблення вихрострумових сигналів.