Алгоритм прогнозуючого управління трифазного силового активного фільтру - Власенко, Р.В.; Бялобржеський, О.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
В роботі розглянуто схеми підключення активних фільтрів до мережі, структури систем управління силових активних фільтрів і методи, що ґрунтуються на визначенні складових повної потужності. Проаналізовано існуючі структури систем управління силовими активними фільтрами та корегування алгоритму управління для зменшення комутаційних втрат вентилів. Запропоновано алгоритм прогнозуючого управління трифазним силовим активним фільтром.