Магнітне поле в зазорі електромеханічних дезінтеграторів - Лущик, В.Д. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Розглянуто магнітне поле, утворюване в повітряному зазорі електромеханічних дезінтеграторів в результаті дій двох зустрічно біжучих магнітних полів. Показано, що в результаті утворюються нерухомі пульсуючі поля, які можна утворювати набагато більш простим і більш ефективним способом.