Цифрова підстанція складова системи "Smart Grid" - Васильченко, В.І.; Гриб, О.Г.; Лелека, О.В.; Гапон, Д.А.; Ієрусалімова, Т.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Нові технології виробництва сучасних систем управління перейшли зі стадії наукових досліджень і експериментів у стадію практичного використання. Розроблені та впроваджуються сучасні комунікаційні стандарти обміну інформацією. Широко застосовуються цифрові пристрої захисту та автоматики. Відбувся істотний розвиток апаратних і програмних засобів систем управління.