Реактивний струм асинхронного електроприводу з тиристорним регулятором напруги - Ковальова, Ю.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Розроблена модель для виділення реактивної складової зі струму холостого ходу асинхронного двигуна при його живленні від тиристорного регулятора напруги в залежності від кута керування тиристорами. В результаті моделювання отримана залежність відносного значення реактивного струму, яка апроксимована формулою з метою практичного розрахунку діючого значення реактивної складової несинусоїдного струму.