Дослідження умов індукування "стійкого" плазмового кільця у електродинамічному прискорювачі - Сакун, О.В.; Болюх, В.Ф.; Месенко, О.П.; Коритченко, К.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2015)
Здійснено числові дослідження умов індукування "стійкого" плазмового кільця у електродинамічному прискорювачі. Визначено вплив опору струмопровідного кільця на його перехід до "стійкого" стану. Виявлено залежність коефіцієнта перетворення електричної енергії у енергію магнітного поля від кількості витків індуктора та початкової швидкості руху кільця. Обґрунтовано умови технічного реалізації електродинамічного прискорювача, за яких можливе утворення "стійкого" плазмового кільця.